Diakoniewerk coordonează în Sibiu prima locuinţă maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilități din judeţ. Opt persoane cu dizabilități au făcut un pas mare spre participare și autodeterminare.

Locuințe cu independență

Asociația Diakoniewerk a închiriat la finalul anului 2022 două apartamente aflate în proprietatea Parohiei Evanghelice C.A. în centrul orașului Sibiu și a inaugurat o comunitate asistată pentru opt adulți cu dizabilități. Cele două apartamente se află la două etaje separate și au putut fi adaptate fără probleme beneficiarilor cu nevoi speciale. Acest mod complet nou de a locui în orașul Sibiu își dorește să fie un simbol pentru normalitate și participare la viața zilnică a comunității urbane.

Un ritm normal al vieții

Beneficiarii desfăşoară activităţi în timpul zilei fie la centrul ocupațional al Diakoniewerk sau la locul de muncă, după-masă revinind la locuința protejată. Aceștia se bucură acum de un ritm normal al vieții, având o activitate plăcută pe timpul zilei, iar seara posibilitatea de a reveni într-un spațiu familiar și a se bucura de el cu prieteni. Programul se desfășoară sub supravegherea unei echipe pedagogice. 

Diana Mocan
șef serviciu Locuință Protejată Sibiu

Mulțumim partenerilor noștri

Locuință protejată Sibiu

Piata Schiller nr. 4
550316 Sibiu