Asociaţia Diakoniewerk International realizează diverse proiecte pentru a susține oamenii aflați în situații dificile. Citiți mai multe despre aceasta pe site-ul nostru.

Izbucnirea războiului din Ucraina a dus la nașterea unui proiect menit să îi poată susține în mod rapid și eficient pe refugiații din Ucraina. Un alt proiect important la care se lucrează în acest moment îl reprezintă deschiderea unui Centru ocupațional pentru persoane cu dizabilități în Șelimbăr. Acest centru își propune susținerea comunicării asistate și alternative, dorind să ofere fiecăruia șansa la exprimare.

Ajutor pentru refugiații din Ucraina
Ajutor pentru refugiații din Ucraina / © Diakoniewerk
Susținere pentru refugiații din Ucraina

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, Diakoniewerk s-a mobilizat creând următoarele programe:

• Un program de timp liber pentru femei și copii, realizat în cooperare cu Biserica Evanghelică Cisnădioara.
  • Un program de consiliere psihologică în cadrul căruia sunt organizate diverse ateliere și se oferă terapie celor care au nevoie.
  • Susținerea a două şcoli pentru copii ucrainieni cu materiale școlare.
  • Pachete cu alimente şi materiale trimise în Ucraina.

Proiecte de viitor - Centrul ocupaţional Şelimbăr

Asociația Diakoniewerk plănuiește construcția unui Centru ocupațional cu ateliere dedicat persoanelor cu dizabilitate pentru a-și putea extinde activitatea din Sibiu pentru un număr mai mare de beneficiari. Scopul principal al proiectului îl reprezintă incluziunea persoanelor cu dizabilități. Posibilitățile de comunicare, independența și șansele de implicare ale beneficiarilor vor fi dezvoltate prin oferta specială de susținere a acestora. Partea principală a întregului proiect o reprezintă înființarea unui birou de consiliere pentru comunicarea asistată și alternativă în cooperare cu LIFETool Linz – Austria.