Centrul de zi din Sebeș a fost înființat de Asociația Diakoniewerk pentru a oferi copiilor și tinerilor din familii defavorizate șansa la educație.

Șansa la un viitor mai bun

Centrul de zi oferă din anul 2015 sprijin pedagogic unui număr de 25 de copii proveniți din medii defavorizate. Accentul se pune în principal pe dezvoltarea personală, însă și pe îmbunătățirea competențelor școlare. Un ritm al zilei bine structurat, o masă de amiază împreună, jocuri și timpul petrecut înt-un mod plăcut îi ajută pe copii să își dezvolte cunoștințele, să își crească încrederea în sine și să se simtă bine.  Un loc important îl ocupă și educația socială.

Educația ca șansă de a ieşi din spirala sărăciei

Copiii care participă la activitățile centrului provin în principal din familii cu posibilităţi financiare reduse. Aceste familii numeroase locuiesc de obicei în spații restrânse, iar părinții se chinuie să asigure traiul de la o lună la alta cu ajutorul alocațiilor copiilor. Aceste familii nu au de regulă niciun alt venit regulat, găsirea unui loc de muncă fiind dificilă din cauza lipsei unei pregătiri școlare a părinților. Pentru aceștia pregătirea școlară a copiilor proprii pare neimportantă, acești copii având din păcate puțin timp pentru școală din cauză că sunt nevoiți să ajute la treburile casnice. Pentru noi este însă evident că singura lor șansă de a ieţi din acest context de sărăcie o reprezintă educația.

Program de după-masă ca deschizător de drum

  • însușirea de cunoștințe școlare și socio-culturale
  • frecventarea școlii
  • hrană sănătoasă și igienă corporală
  • susținerea familiilor prin consiliere și informare

Un mediu confortabil în Centrul de Zi Sebeş

Încă de la începutul proiectului copiii s-au bucurat de o locaţie închiriată pentru a găzdui centrul de zi. Toaletele bine dotate și mica bucătărie îi invită pe copii să se simtă bine și să uite de încercările zilnice. 

Ansprechperson
Ioana Schiau
Conducere Sebeș - Centru de zi, Centru ocupațional, serviciu Îngrijire la Domiciliu și Centru de Consiliere Socială

Mulțumim partenerilor noștri în acest proiect

Orar de funcționare

Luni - Vineri
12:00 - 17:00

Centrul de zi pentru copii Sebeş

Str. Piata Primarier nr. 6
515800 Sebeș, Rumänien

Vă rugăm să activați utilizarea Google Maps prin intermediul setărilor cookie-urilor.

Setări cookie
Găsiți traseul