În cadrul proiectului L.I.F.T. Asociația Diakoniewerk oferă copiilor și tinerilor din medii defavorizate din Dumbrăveni o șansă la un viitor mai bun. Motivația acestui proiect o reprezintă credința în faptul că unica șansă de a scăpa de sărăcie o reprezintă educația - în special pentru copiii proveniți din familiile cu posibilităţi financiare reduse.

O șansă la educație

Din iulie 2015 copii și tineri proveniți din familii rome au șansa să participe la activitățile centrului de zi din Dumbrăveni. Ideea deschiderii acestui centru s-a născut datorită programului L.I.F.T. al Diakoniewerk (Învățare. Integrare. Susținere. Ritmicitate). Cu ajutorul partenerilor din Austria aproximativ 25 de copii și 10 tineri din medii defavorizate pot participa la activitățile centrului. Prin sprijin susținut, repetarea celor învățate, însușirea de comportamente noi urmărim să dezvoltăm cunoștințele copiilor. În centrul eforturilor noastre se află dorința ca acești copii să continue școala și să aibă o șansă pe piața muncii. În timpul vacanțelor copiii vin la centru toată ziua, iar cel mai așteptat moment îl reprezintă excursia cu corturile.  

Spațiu pentru a petrece timpul împreună

La finalul anului 2016 centrul și-a reluat activitatea în spații noi. Un spaţiu încăpător pentru diverse activități, propria bucătărie și o grădină îi invită pe copii să petreacă aici zile interesante - în centrul activității noastre fiind interacțiunea și colaborarea.

Colaborarea între diferite culturi: România - Austria

Odată cu începutul anului 2018 a fost demarat un parteneriat între  Școala Incluzivă Montessori a asociației Diakonia Salzburg și Centrul de Zi Dumbrăveni. Datorită acestui proiect, copiii din Austria și copiii din România au șansa de a cunoaște o nouă cultură, o altă lume și și un alt ritm al vieții de zi cu zi.                                      

Ansprechperson
Eva Gyerko
șef Centru de Zi Dumbrăveni

Mulțumim partenerilor noștri în acest proiect

Orar de funcționare

Luni – Vineri
12:00 - 17:00

În timpul vacanțelor centrul funcționează pe parcursul întregii zile.

Centrul de zi pentru copii Dumbrăveni

Avram Iancu nr. 49
555500 Dumbrăveni, Rumänien

Vă rugăm să activați utilizarea Google Maps prin intermediul setărilor cookie-urilor.

Setări cookie
Găsiți traseul