În cadrul asociației Diakoniewerk funcționează la Sebeș un Centru ocupațional pentru persoane cu dizabilități, care le oferă acestora șansa de a-și dezvolta abilitățile și de a participa în mod activ la viața socială.

Activități cu sens sub îndrumare profesională în Centrul Ocupațional Sebeș

Al doilea centru ocupațional deschis de Diakoniewerk după cel din Sibiu a fost cel din Sebeș în anul 2011. Persoanele cu dizabilități au aici șansa de a lucra în funcție de abilitățile proprii și de a-și dezvolta astfel propriile talente și interese. Ei își însușesc noi competențe putând participa în mod activ la dezvoltarea de produse noi. Mai mult decât atât, proiectele de petrecere a timpului liber care le stau la dispoziție îi ajută să își dezvolte încrederea în sine, creativitatea și să se poată bucura de interacțiune socială.

Pentru cine suntem aici

Persoanele care participă la activitățile centrului ocupațional sunt selectate în strânsă colaborare cu Serviciul de Îngrijire la Domiciliu și Centrul Social de Consiliere Sebeș, care păstrează în permanență legătura cu familiile beneficiarilor.

Posibilitatea de a-ți folosi abilitățile

Centrul ocupațional Sebeş lucrează în primul rând cu lemn. Produsele realizate sunt vândute la târguri de Paști sau de Crăciun sau direct la sediul centrului. 

Ioana Schiau
Conducere Sebeș - Centru de zi, Centru ocupațional, serviciu Îngrijire la Domiciliu și Centru de Consiliere Socială

Mulțumim partenerilor noștri în acest proiect

Centrul ocupațional Sebeș

Str. Piata Primarier nr. 6
515800 Sebeş, Rumänien

Vă rugăm să activați utilizarea Google Maps prin intermediul setărilor cookie-urilor.

Setări cookie
Găsiți traseul