Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă

  • News
28. februarie 2024
Proiectul "Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă", a avut loc în perioada mai - octombrie 2023, şi a urmărit să sublinieze importanța voluntariatului cu scopul de a atrage tineri în munca cu persoanele cu dizabilități și să ofere în acelaşi timp oportunitatea de a înveța noi abilități prin participarea la ateliere creative.

Acest proiect a creat un mediu care a sprijinit dezvoltarea expresiei artistice și un mod deosebit de comunicare într-un spirit de solidaritate.

Activităţile au început cu un atelier de pictură și fotografie, acestea fiind ulterior expuse în luna octombrie 2023, în cadrul unei expoziții de artă la Primăria Municipiului Sibiu, intitulată "Fragmente din natură și oraș", coordonată de Andrea Bernath. Prin aceste ateliere, atât voluntarii, cât și persoanele cu dizabilități au avut ocazia de a împărtăși experiențele lor și de a îi inspira astfel pe alții.

La finalul proiectului a fost elaborat un ghid pentru voluntarii care doresc să lucreze cu persoane cu dizabilități, pentru a motiva și pe alte persoane să se implice în activităţile noastre.

Proiectul a fost cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității și de Tineret.  Participarea a fost deschisă atât persoanelor cu dizabilități, cât și voluntarilor din Sibiu.

Descărcați aici broșura