Un al doilea cămin pentru refugiați în Cisnădioara, România

  • News
01. iunie 2022
Alături de Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România, Diakoniewerk se ocupă de consiliere psihologică, activități comune, vizite medicale, materiale şi produse necesare pentru a facilita adaptarea refugiaților în noul lor cămin. În cadrul acestei iniţiative am organizat şi două transporturi cu ajutoare pentru copii diagnosticaţi cu autism, sindromul down și epilepsie din Ucraina.

Sprijin pentru refugiați

Să te simți acasă, chiar și atunci când nu te afli acasă. În Cisnădioara, Transilvania, psihologi din Ucraina, angajaţi la Diakoniewerk sunt alături de câteva familii refugiate din calea războiului - mame tinere și bunici împreună cu copiii și nepoții lor. Poveștile și destinele lor întristează, ținând cont de faptul că au fost nevoiți să-și părăsească dintr-odată casele, sau să lase în urmă membri ai familiei.     

O tânără femeie a fost nevoită să fugă din Ucraina la cinci zile după ce a născut. O familie tocmai își plătise ratele pentru apartament, iar acum nu mai are practic nimic. Iar pentru un băiat cu dizabilități viața de zi cu zi este dintr-o dată mult mai dificilă - suferă de Spina Bifida și are nevoie de medicamente, pe care nu le poate procura fără susţinere financiară.  

Împreună cu Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România, Diakoniewerk este alături de refugiații de război în Cisnădioara. Colegii se ocupă de vizitele medicale, procură haine noi și tot ceea ce e nevoie pentru ca aceștia șă-și găsească locul.   

În fiecare săptămână se organizează o activitate comună, pentru ca cele trăite să cadă pentru scurt timp în uitare: un tur al orașului, pregătirea unor gogoși, pictură, vizitarea bisericii ortodoxe de Paști și multe altele.

Donații pentru Ucraina

În completarea proiectului din Cisnădioara am putut organiza un transport de într-ajutorare cu alimente, produse de igienă și medicamente pentru copii cu autism și epilepsie din  Kriwoi Rog - un oraș mare din sudul Ucrainei. Aici găsiți mai multe detalii legate de acesta:  https://www.diakonie.at/news-stories/news/hilfstransport-fuer-kinder-mit-autismus-in-der-ukraine-angekommen