Deschiderea festivă a locuințelor protejate pentru persoane cu dizabilități în România

  • News
16. iunie 2023
În data de 14 iunie a avut loc la Sibiu inaugurarea festivă a locuințelor protejate pentru persoane cu dizabilități. Beneficiarii acestui proiect, colaboratori și reprezentanți ai orașului, ai Consiliului local Sibiu și ai Diakoniewerk au fost prezenți la eveniment. Opt persoane cu dizabilități și-au găsit un loc nou într-o comunitate în centrul orașului Sibiu. Un pas important și frumos în direcția egalității și a incluziunii.

Sărbătoare în Sibiu cu nenumărați oaspeți

Evenimentele prilejuite de deschiderea festivă a locuințelor protejate din Sibiu s-au desfășurat în prezența a numeroși oaspeți. Cei în total opt beneficiari și-au găsit un nou cămin în două apartamente aflate în centrul orașului Sibiu. Adaptate pentru persoane cu nevoi speciale, apartamentele oferindu-le un nivel maxim posibil de independență. Conceptul de locuință protejată înseamnă normalitate, rutină și incluziune în viața socială. Toți beneficiarii s-au mutat aici la începutul lunii decembrie 2022. Până atunci au locuit într-o instituție de stat pentru persoane cu dizabilități.

Invitați: printre ei Claudiu Stupar (director general - Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Consiliul Județean Sibiu), Roxana Dinescu (director adjunct), Laura Vîlsan și Anca Ivănuș (consilier superior) și Cristiana Mircea, ca responsabil de educație. Consiliul Județean Sibiu a fost reprezentat de către domnul administrator Adrian Bibu și Primăria Sibiu de către viceprimarul Corina Bokor. Primpreotul Parohiei Evanghelice CA Sibiu a ținut slujba de binecuvântare a proiectului. Toți invitații s-au bucurat de timpul petrecut alături de preşedinta Asociaţei Diakoniewerk International, Daniela Palk, Gerhard Winkler (management servicii şi proiecte), Cristina Costea (director executiv Diakoniewerk România) și de echipa noului proiect, evenimentul de inaugurare reușind să pună lumina pe impotranţa dreptului la şanse egalitale și incluziune.

Diakoniewerk activă de 15 ani în România

În cadrul Diakoniewerk funcționează în România centre de zi pentru copii, centre ocupaționale pentru persoane cu dizabilități, precum și centre sociale de consiliere. La finalul anului 2022 Diakoniewerk a reușit să facă un pas important prin proiectul locuințelor protejate pentru persoane cu dizabilități din județul Sibiu.